· 

Zalm salade met groene asperges

Vaak vind ik het heerlijk om 's avonds iets teveel avondeten te koken zodat ik dat morgen weer kan gebruiken. En in de zomer neig ik altijd meer naar salades voor de lunch dus dit is perfect. Ik had nog wat zalm en asperge over dus dat gaf me een idee voor een simpele salade. 

 

Voor 1 persoon:

150 gram gebakken of gerookte zalm

2 stengels groene asperge

80 gram sla naar keuze (ik gebruikte veldsla)

1 ei

1/4 komkommer

2 eetlepels gekookte quinoa 

1 eetlepel olijfolie

 

Hoe maak je het:

Verhit een pan met wat olijfolie en snijd de asperge in stukken van 2 cm. Voeg toe aan de pan en roerbak voor zo'n 5 minuten totdat ze wat zachter zijn maar nog wel die bite hebben. Zet ondertussen wat water op het vuur en kook je ei voor ongeveer 6 minuten. Laat het ei schrikken en pel het. Snijd je komkommer en het eitje in kwarten. Snijd de zalm in wat kleinere stukjes. Pak een grote lunchbox of kom en voeg daaraan je sla, komkommer, asperge en zalm aan toe. Leg daarover heen het eitje en schep de quinoa erop. Ik had nog wat quinoa over maar als je dat niet hebt kook dan een wat ruimere hoeveelheid quinoa volgens de instructies op het pak. De rest van de quinoa die je overhoud kun je weer gebruiken voor iets anders. Maak eventueel af met wat zout en peper en je bent klaar om je lunch mee te nemen!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)