· 

Geroosterde kikkererwten 3 smaken

Kikkererwten, dan denk je vaak aan lekkere romige hummus of als salade toevoeging. Waar ik kikkererwten vaak voor gebruik is als crunchy topping voor soep, salades of gewoon om los als snack te eten. Je marineert ze met kruiden die jij het meest lekker vindt, je bakt ze af in de oven en klaar is kees. Ze zijn ook nog eens makkelijk te bewaren. Bewaar ze in een goed afgesloten bakje en je kan er nog 5 dagen van genieten. Ze zijn de perfecte gezonde snack. Kikkererwten bevatten veel eiwitten, vezels en voedingsstoffen en ze bevatten weinig calorieën. Verder zitten er veel gezondheidsvoordelen aan zoals dat ze goed zijn voor je hart, bloed en botgezondheid. Kikker op met kikkererwten! 

 

Ingrediënten:

Voor de basis:

200 gram uitgelekte kikkererwten

1 theelepel zout

2 eetlepels olijfolie

 

Pittige Ahorn:

1 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel chilipoeder

2 eetlepels ahornsiroop

 

Kaneelsuiker:

1 theelepel kaneel

2 eetlepels rietsuiker

 

Knoflook:

1/2 theelepel zwarte peper

2 theelepels knoflookpoeder

 

Hoe maak je het:

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Spoel de kikkererwten af met water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met een theedoek. Meng de basis met een kruiden variant naar keuze. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat voor zo'n 30 minuten in de oven totdat ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Hussel na iedere 10 minuten de kikkererwten even om. And your done. Bewaar de kikkererwten in een goed afgesloten bakje.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)