· 

Ontbijtmuffins met bramen

Ontbijtmuffins ze zijn altijd een goed idee. Ze zijn heel voedzaam, vullend en makkelijk om me te nemen. Je zou er zelfs extra mee kunnen nemen om later als snack op te eten. Voor gezondere recepten wordt vaak amandelmeel gebruikt. Maar dat had ik niet in huis en kan nogal prijzig zijn. Ik probeerde het dus met havermout en havermeel. Dat werkte prima. 

 

Ingrediënten voor 12 muffins:

1 rijpe banaan (zorg echt dat de banaan heel rijp is, hoe bruiner, hoe zoeter de banaan)

2 eieren

50 gram havermeel (je krijgt havermeel door havermout heel fijn te mixen in een blender of foodprocessor tot je een meelachtige structuur krijgt)

150 gram havermout

2 theelepels bakpoeder

2 eetlepels agave siroop 

2 eetlepels Griekse yoghurt

250 gram bramen

 

Hoe maak je het:

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Mix je eieren met een garde totdat ze wat luchtiger zijn. Prak je banaan fijn en voeg te aan de eieren. Voeg de Griekse yoghurt en agave siroop toe en mix voorzichtig met de garde. Pak een andere kom en meng daarin je droge ingrediënten; havermout, havermeel en bakpoeder. Voeg je droge ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten en vouw het erdoorheen totdat je een beslag krijgt. Mix het niet te hard anders krijg je een te compact deeg. Voeg ten slotte de bramen toe en roer ze er voorzichtig doorheen zodat ze niet kapot gaan. Vul het muffinblik met papieren cakevormpjes en vul de vormpjes voor 2/3. Bak de muffins voor 20 - 25 minuten totdat ze wat gerezen zijn en wat steviger aanvoelen. Laat afkoelen en geniet ervan tijdens je ontbijt of als snack!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)