· 

Courgette hummus dip

Deze courgette dip lijkt onwijs veel op de smokey aubergine dip uit het Midden-Oosten maar dan in plaats van aubergine, gebruik ik courgettte!

 

Ingrediënten:

1 courgette

1 teen knoflook

1 eetlepel tahini

een halve limoen

1 theelepel komijn

1 eetlepel verse koriander

snufje zout en peper

optioneel: snufje paprikapoeder voor garnering

 

Hoe maak je het:

Snijd de courgette in lange dunne plakken. Gebruik daar een kaasschaaf of mandoline voor. Verhit wat olijfolie in een grillpan en grill de plakken courgette net zolang er grillstrepen ontstaan. Doe dit totdat je iedere plak courgette gehad hebt. Pel de knoflook en plaats de knoflook samen met de courgette, tahini, komijn, koriander en zout en peper in een foodprocessor of sterke blender. Knijp de limoen er boven uit. Zet de foodprocessor aan en mix totdat het een pasta wordt. Ik houd ervan dat het nog wat chunky is maar wil je dat liever niet. Mix het dan wat langer en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Schep de hummus in een kom en strooi er nog wat paprikapoeder en koriander overheen. Gebruik je hummus als een dip, in een wrap, op toast of met gegrild vlees en gegrilde groenten. Bewaar je hummus afgedekt in de koelkast. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)