· 

Gamba spaghetti met pittige tomatensaus

In de zomer vind ik een echte volle spaghetti bolognese minder lekker dan normaal. Ik ga dan veel liever voor een zomerse pasta met vis. Deze keer met gamba's in een wat pittige saus. 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

20 ongepelde gamba's

1 courgette

1 rode peper

1 ui

1 blikje tomatenpuree (70 gram)

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

100 ml witte wijn

1 theelepel paprika poeder

2 teentjes knoflook

400 gram boekweit of volkoren spaghetti 

Snufje zout en peper

een paar blaadjes basilicum

 

Hoe maak je het:

Begin met het snipperen van de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjes of wokpan en voeg de ui toe. Bak de ui glazig en voeg de knoflook, courgette en rode peper toe. Voeg de gamba's toe en bak ze 2 minuten aan iedere kant. Plaats de gamba's op een apart bord. Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op het pak. In dezelfde pan, voeg je de tomatenpuree, tomatenblokjes en witte wijn toe. Breng het aan de kook. Voeg vervolgens de paprikapoeder, zout en de peper toe. Zet het vuur wat lager en laat zachtjes pruttelen. Wanneer de saus wat dikker is kun je de gamba's weer toevoegen. Schep wat spaghetti in een diep bord of kom en schep daaroverheen de pastasaus met de gamba's. Maak af met wat blaadjes basilicum. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)