· 

Pindakaas brownies met kikkererwten

Ingrediënt voor 8 grote stukken:

1 rijpe banaan

250 gram kikkererwten (uitgelekt)

50 gram havermout

2 eetlepels cacao poeder

50 gram agave siroop

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel vanille extract

2 eetlepels pindakaas

optioneel: pure chocolate chips of stukjes gesneden pure chocolade

 

Hoe maak je het:

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten, banaan, havermout, cacao poeder, agave, bakpoeder, vanille en pindakaas toe aan een sterke blender of foodprocessor. Laat de chocolate chips even achterwege. Mix alles totdat een homogene massa is. Heeft hoef niet helemaal glad te zijn. Vet een kleine ovenschaal of bakvorm in of gebruik wat bakpapier. Schep het mengsel in de ovenschaal en verspreid het geheel. Strooi er tot slot nog wat chocolade over en bak de brownies voor 20 minuten af in het midden van de oven. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)