· 

Zoete aardappel tonijn toastjes

Ik had vrij weinig in huis maar nog wel zoete aardappel in tonijn. Maar ik wilde geen salade en ik had ook geen sla meer dus ik moest iets anders bedenken. En toen kwam dit als idee! Super makkelijk en snel klaar te maken en de combinatie van tonijn en zoete aardappel is erg lekker! Ik ga dit vaker maken en ook als hapjes gebruiken.

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 zoete aardappel

1 blikje tonijn op waterbasis

1 eetlepel yoghurt (Griekse)

1 theelepel kappertjes

snufje zout en peper

optioneel: 1 halve theelepel chilipoeder of sriracha

 

Hoe maak je het:

Schil de aardappel en snijd in plakken. Leg de plakken 4 minuten onder een grill. Zo worden ze wel wat zachter en gaar maar laten ze geen vocht los. Meng ondertussen de tonijn met de yoghurt, peper en zout, chilipoeder en kappertjes. Leg de plakken op een bord en schep daar het tonijn mengsel op. Maak af wet met extra kappertjes (en rucola) als garnering. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)