· 

Courgette citroen cake

Ja! Een cake met courgette. Klinkt misschien gek maar is heel logisch. Het is een zachte groente wat je dus makkelijk kunt gebruiken in bakgerechten. Dat is nog niet alles. Een courgette bevat maar liefst 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen. In deze luchtige cake proef je niks terug van de courgette en komt de smaak van citroen goed naar voren. 

 

Ingrediënten:

2 citroenen

200 gram havermeel

4 eieren

4 eetlepels stevia

1 theelepel zout

2 theelepels bakpoeder

 

2 theelepels vanille extract

2 eetlepels kokosolie 

Optioneel: 1 theelepel kurkuma of gele kleurstof

Voor het glazuur:

1 eetlepel kokosolie

1 eetlepel honing

1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel citroenrasp

 

Hoe maak je het:

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een cake vorm met bakpapier. Om het havermeel te maken mix je havermout in een foodprocessor totdat op bloem lijkt. Rasp en pers de citroenen. Rasp de courgette en zet apart. In een grote kom met het havermeel, stevia, zout en bakpoeder door elkaar. Mix in een andere kom de eieren, vanille extract en kokosolie. Combineer de droge met de natte ingrediënten. Ik heb zelf ook wat gele kleurstof toegevoegd voor een mooi geel beslag. Vouw de courgette met een spatel voorzichtig door het mengsel. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe aan het beslag maar houd 1 eetlepel sap en 1 eetlepel rasp over voor het glazuur. Meng door het beslag en schep het beslag in de cake vorm. Zet de cake in de oven en bak voor 45 minuten. Maak ondertussen het glazuur door de kokosolie, honing, citroensap en citroenrasp door elkaar te maken. Je cake is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt en die er schoon uitkomt. Laat de cake goed afkoelen. Schenk dan het glazuur erover. Je kan je cake in plakken snijden en als losse plakken invriezen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)