· 

De meest krokante zoete aardappelfriet

Ik heb hier geen precies recept voor omdat dat ook niet nodig is. Je kunt gewoon een beetje gokken wat nodig is. Hoe ik het heb aangepakt:

 

Wat je ongeveer nodig hebt voor 2 personen:

2 zoete aardappelen

2 eieren

100 gram panko of paneermeel

kruiden naar keuze 

2 eetlepels olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil twee grote zoete aardappels en snijd er frieten van. Zet 2 diepe borden klaar. Eentje met 2 geklutste eieren en eentje met een paar scheppen paneermeel met kruiden zoals chilipoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder. Wentel de frietjes eerst door de geklutste eieren en bedek ze daarna goed met paneermeelmengsel. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat je voldoende ruimte tussen de frieten overhoudt. Anders gaan de frieten koken in plaats van bakken. Besprenkel de friet met de olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak voor ongeveer 45 minuten. Draai na 20 minuten alle frietjes om. Besprenkel er nog wat zout over en serveer je friet met wat ketchup en aioli. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)