· 

Vegan chocolademousse met kokosroom

Wil je ultiem genieten in de zomer maar je zomerse lichaam niet om zeep helpen? Dat kan! Deze chocolademousse is laag in suikers en veganistisch. Het perfecte zomerse toetje en zo gemaakt! Door kikkererwten vocht is het ook een vegan dessert. Ook wel beter bekend als aquafaba. 

 

Ingrediënten voor 4 personen: 

 

80 gram suikervrije of minder suiker chocolade; ik gebruikte Céréal melk chocolade

1 blik kikkererwten van 400 gram; het kikkererwtenvocht is ongeveer 125-130 ml

2 eetlepels honing

Optioneel: 1 blik kokosmelk

 

Hoe maak je het:

Smelt de chocolade au bain marie of in een magnetron (roer dan wel elke 30 seconden) en voeg de honing toe. Laat de chocolade afkoelen. Giet het kikkererwtenvocht af en vang op in een kom. Gebruik een elektrische mixer om het vocht te mixen totdat je pieken krijgt. Het is dan zo stijf dat je de kom kunt omdraaien en er niks uit valt. Wanneer de chocolade volledig is afgekoeld schenk je de chocolade beetje bij beetje bij de aquafaba en vouw het er voorzichtig doorheen. Zorg ervoor dat je niet teveel luchtbellen kapot maakt. Zo blijft de mousse mooi luchtig. Schenk het mengsel in 4 glazen en zet in de koelkast voor minstens een uur. 

Een extra stap wat je kunt doen is het maken van kokosroom. Zet een blik kokosmelk de avond van te voren (minimaal 12 uur) in de koelkast. Schud het blik niet! Wanneer je het blik openmaakt zie je als het goed is dat het water en de room van elkaar gescheiden zijn. Schep de de bovenste dikke laag uit het blikje en mix dat met een elektrische mixer op hoge stand tot een romig "slagroom achtig" geheel. Je zou het eventueel nog kunnen zoeten met wat honing. Schep de room op de glazen en maak af met wat chocolade krullen (met een kaasschaaf) en serveer direct.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)