· 

Zalm burgers met avocado salsa

Ik vind zalm altijd heerlijk met een frisse salade maar dit keer wilde ik iets anders. Ik had nog meergranen burger broodjes liggen dus zo kwam ik op het idee om zalmburgers met avocado te maken. Lekker en ook nog eens verantwoord!

 

Ingrediënten voor 4 burgers:

300 gram verse zalm

2 stengels bosui

4 eetlepels panko

1 theelepel sriracha

1 ei 

4 theelepels limoensap

1 avocado

2 tomaten

4 meergranen burger broodjes

Snufje peper en zout

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd je burgerbroodjes doormidden en bak ze voor 5 minuten af in de oven totdat beide kanten wat krokanter zijn. Haal het vel van je zalm en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm. Ik vind het lekker dat ze dus iets grover zijn maar als je daar niet van houd kun je de zalm nog fijner snijden. Snijd de bosui in ringetjes. In een kom, voeg de zalm, bosui, ei, sriracha, peper en zout, 3 eetlepels van de panko en 2 theelepels van het limoensap toe. Mix goed door elkaar en gebruik je handen om 4 burgers te maken. Leg het overgebleven panko op een bord en wentel daar de burgers in. Verhit een grillpan en giet er wat olie in mocht dat nodig zijn. Bak de burgers 2-3 minuten aan iedere kant. Ik vind het lekker als de binnenkant nog een beetje rosé is. Prak ondertussen de avocado grof met het overgebleven limoensap en wat peper en zout. Snijd de tomaat in plakken. Begin met het opbouwen van je burger. Pak de onderkant van je broodje en leg daar je burger op. Verdeel de plakken tomaat erover en schep de avocado salsa erop. Leg het bovenste deel van je broodje erop en je bent klaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)