Pastasalade met zalm en citroen

Ik had wat gerookte zalm over dus ik besloot op een zomerse dag deze heerlijke frisse en vullende pastasalade. Citroen en zalm gaan perfect samen en helemaal als je het afmaakt met kappertjes. 

 

Ingrediënten voor twee personen:

160 gram (volkoren) pasta naar keuze; wil je het als lunch gebruik dan 120 gram

200 gram gerookte zalm

1 citroen

2 theelepels kappertjes (ik gebruikte de grotere variant appel kappertjes)

4 eetlepels goede kwaliteit olijfolie

handje verse basilicum

handje verse spinazie

 

Hoe maak je het:

Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Giet de pasta af en giet in een kom. Rasp de hele citroen en gebruik de helft van het citroensap. Snijd de zalm in stukjes. Meng de pasta met de zalm, citroenrasp, citroensap, olijfolie en kappertjes. Scheur de basilicum en spinazie in stukken en meng het er ook doorheen. Maak af met wat zout en peper en eventueel wat kiemgroenten. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)