· 

Limoen taartjes

Laatst wilde ik iets uitproberen met limoen en koekjes. Ik ontdekte glutenvrije mariakoekjes bij de Lidl en wilde daar iets mee gaan maken. Daar zijn deze glutenvrije limoentaartjes met een vulling van cashew uit gekomen! Zo gemaakt en ze zien er zo luxe uit. 

 

Ingrediënten voor 22 kleine taartjes:

Voor de bodem:

150 gram glutenvrije maria koekjes

1/2 theelepel kaneel

1 theelepel limoen sap

2 eetlepels kokosolie

 

Voor de vulling:

150 gram ongezouten cashewnoten

1 theelepel limoen rasp

2 eetlepels kokosolie

50 ml kokosmelk

1 theelepel vanille extract

2 eetlepels honing

2 eetlepels limoensap

1 snufje zout

Hoe maak je het:

Wel de cashewnoten voor minimaal 4 uur in koud water. Begin met het maken van de bodem. Smelt de kokosolie en mix de koekjes, kaneel, limoensap en kokosolie in een foodprocessor totdat je mooie kruimels hebt en het wat aan elkaar plakt als je het aandrukt. Ik heb 22 mini papieren cupcake vormpjes gebruikt maar je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken. Verdeel de bodem over alle vormpjes en druk goed aan. Laat het uitharden in de koelkast. Maak de foodprocessor schoon, laat de noten uitlekken. Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe aan de foodprocessor en mix totdat het een romige vulling is. Is je mengsel te droog voeg dan iets meer kokosmelk toe. Schep de vulling over alle vormpjes. Laat minimaal 2 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer uitharden. Maak de taartjes af met wat extra limoenrasp. Je kunt de taartjes maximaal 5 dagen koel bewaren. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)