· 

Zoete aardappel pizza

Ik wilde al zolang zoete aardappel verwerken in een pasta of pizza gerecht. Na wat uitproberen kwam ik op deze krokante zoete aardappel pizza. 

 

Ingrediënten voor 1 grote pizza (dit is dus eigenlijk een gerecht voor 2 personen):

Voor de bodem:

200 gram spelt bloem

1 zoete aardappel

3 eetlepels water

1 eetlepel chia zaadjes

1/2 eetlepel olijfolie 

Kies zelf de ingrediënten voor je topping of kijk in het recept wat ik heb gebruikt. 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Prik wat gaatjes in je zoete aardappel met een vork en leg de aardappel in een magnetron bestendig bakje. Zet het bakje voor ongeveer 5 minuten op 800 watt in de magnetron totdat de aardappel zacht is. Voeg in de tussentijd het water toe aan de chiazaadjes en laat dat een paar minuten intrekken totdat het dikker is. Haal de schil van de aardappel en stamp de aardappel fijn. Voeg alle ingrediënten toe (behalve de olijfolie) in een kom en gebruik je handen om een deeg te kneden. Het kan wat plakkerig zijn dus dan kan je je handen wat nat maken met water. Plaats wat bakpapier op bakplaat en leg daar je deegbal op. Rol het deeg rond en plat. Bestrijk het deeg met wat olijfolie en bak het in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat het iets krokanter is. Dan kan je beginnen met het toevoegen van je favoriete toppings. Ik gebruikte pastasaus, mozzarella, chorizo, courgette en oregano. Stop het dan terug in de oven totdat de kaas gesmolten is. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)