· 

Hummus toast met kikkererwten

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

3 meergranen boterhammen

1 eetlepel olijfolie

200 gram uitgelekte kikkererwten

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel chilipoeder

1 theelepel paprikapoeder

snufje peper en zout

ongeveer 4 eetlepels hummus (kant en klaar of zelfgemaakt)

5 jalapeno plakjes 

eventueel wat verse basilicum

 

Hoe maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan. Maak de kikkererwten goed droog en voeg toe aan de pan. Voeg alle gedroogde kruiden toe en hussel goed door. Blijf het goed omscheppen totdat het goudbruin en knapperig is. Toast het brood. Besmeer de boterhammen met de hummus en schep daar de kikkererwten op. Wat je overhoudt kan je bewaren in een luchtdicht bakje en eten als snack. Leg er nog wat jalapeno op en scheur er wat basilicum overheen. Je kunt de kikkererwten makkelijk de avond ervoor maken en zo alles mee naar je werk nemen en het daar afmaken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)