· 

Krokante bloemkool wings

Ik had laatst als avondeten zin in iets krokants maar kip had ik niet in huis. Nu zag ik steeds vaker recepten voorbij komen voor krokante bloemkoolroosjes. Nu had ik toevallig de romanesco in huis. Ik had geen idee hoe het zou uitpakken maar het lukte! 

 

Recept met 1 romanesco bloemkool:

1 romanesco

1 ei

1 theelepel chili

1/2 theelepel knoflook

10 eetlepels panko

Optioneel:

5 eetlepels Griekse yoghurt

1/2 theelepel knoflook

snufje zout en peper

1 handje verse kruiden zoals peterselie en bieslook

1/2 citroen

 

Hoe maak je het:

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de romanesco en gelijke roosjes. Klop het ei in een diep bord. Meng de kruiden met de panko in een ander diep bord. Wentel de roosjes eerst door het ei en dan door het panko mengsel. Leg de roosjes op het bakpapier en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak voor ongeveer 20 minuten of totdat de roosjes mooi bruin en krokant zijn. Je kunt eventueel nog een sausje maken met Griekse yoghurt, knoflook, zout en peper en verse kruiden zoals peterselie en bieslook. Besprenkel de roosjes ook nog met wat citroen voor een frisse kick. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)