Over en contact

Hi, ik ben Alexandra Damen, 22 jaar, geboren in het Vlaamse Kortrijk en opgegroeid in de Brabantse stad Breda. Mijn liefde voor koken is al vroeg begonnen. Omdat mijn moeder niet zo'n held was in de keuken begon ik al van jongs af aan met het bereiden van mijn eigen avondeten. Dat bleef zich zo uitbreiden dat ik iedere avond, ieder feestje en ieder etentje wel het eten bereidde. Want de keuken was iets waar ik me helemaal thuis voelde. Ik houd ervan om te experimenteren met verschillende ingrediënten en dat tot iets lekker te maken. Vaak neigde ik wel naar de wat gezondere 'uitprobeersels'. Ik vond het namelijk interessant om te onderzoeken welk effect bepaalde ingrediënten op je lichaam hebben. Sinds mijn twaalfde houd ik dan ook een notitieboekje bij waar ik al mijn recepten in schreef. 

 

In 2018 mocht ik als afstudeeropdracht voor mijn opleiding Human Resource Management een innovatieve interventie bedenken voor de mens, organisatie en maatschappij. Vaak zou je dan denken aan een cursus, workshop of iets van een app. Maar ik zag gelijk de link met duurzame inzetbaarheid, gezondheid en voedsel en beweging. Mijn idee om een kookboek te schrijven kwam dan ook snel naar boven. Zo kon ik eindelijk mijn recepten die al die tijd in dat notitieboek stonden visueel maken. Uiteindelijk heb ik mijn kookboek met een 10 kunnen afronden en wilde een uitgeverij het uitgeven. Iets wat toch wel een droom is. Mijn boek komt 27 juli uit. Inmiddels ben ik ook een instagram @dewerkkeuken en deze blog gestart. Beiden platformen waar ik nieuwe recepten deel. Maar naast recepten deel ik op deze blog ook hotspots en reiservaringen. 

Samenwerken?

Leuk! Stuur een berichtje naar dewerkkeuken@gmail.com

Hi, ik ben Alexandra Damen en ik ben gek op koken en alles wat met gezonde voeding en beweging te maken heeft. Ik heb mijn passie voor HR en voeding samengevoegd in een kookboek, genaamd 'De Werkkeuken'. Want ik geloof dat gezonde medewerkers bijdragen aan een succesvol bedrijf. Om meer mensen te   inspireren heb ik dit platform gemaakt  waar je dagelijks terecht kunt voor snelle, makkelijke, gezonde(re) recepten. Een leven waar je gezonder en bewuster aan het werk kunt, dat is de mindset. 

Let's connect!


Travel 2018-2019

Zimbabwe (NOV)

Botswana (NOV)

Namibië (DEC)

Zuid-Afrika (DEC)

Thailand (JAN) 

Vietnam (FEB) 

Filippijnen (MAR)

Indonesië (APR)